11 Ocak 2016 Pazartesi

SUCUKLU GEVREK BÖREK


                                             -----SUCUKLU GEVREK BÖREK-----


5 çayınızın yanına alternatif olabilecek bir tarif daha geliyor 


MALZEMELER:

  • 125 gr tereyağ
  • 2.5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı soğuk su
İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:

  • 1 tane soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Mantar
  • Sucuk
  • Zeytinyağ
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kekik
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:

  • Mozzarella peyniri
YAPILIŞI:


Böreklerin etrafına sürmek için yumurta sarısı
Tereyağını ufak ufak kesip unumuzu ve tuzumuzuda ekledikten sonra ekmek kırıntısı gibi olana kadar elimizle havalandıralım, yumurta ve sirkeyi ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edelim, hamur kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım. İç harcı için tavada zeytinyağını ısıttıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve ince kıydığımız biberleri katalım ardından kapya biberini ve mantarımızı katıp en son sucukla şenlendirelim.ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp kare şeklinde açıp, kenar köşelerini birleştirip kutu şeklini verelim, içine harcımızdan koyduktan sonra üzerine peynir ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim.. Sıcak olarak servis yapalım..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder