3 Ocak 2016 Pazar

TAVUK KAPAMA


Ayrılmaz bir ikili olan pilav ve tavuğun Kapamadediğimiz güzel bir tarifi var sırada
MALZEMELER:

  • 1 bütün tavuk 
  • 1 bütün soğan yada 7-8 tane arpacık soğanı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Pulbiber
  • 1.5 tatlı kaşığı knorr fajita tozu 
YAPILIŞI:


Tüm bu malzemeleri tencereye koyup 10 dakika düdüklü tencerede pişiriyorum. 

PİLAV İÇİN MALZEMELER:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 50 gr yağ
YAPILIŞI:


Soğanımızı rondodan geçirip yağın içinde biraz çeviriyoruz, 15 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp süzüp tencerede soğanla birlikte 5 dakika daha kavuruyoruz ardından fırına girebilen bir kabın içine pirinçleri döküyoruz ve tavuğun suyunu süzerek pirinçlerin yüzeyine çıkana kadar ekliyoruz ve tavuğu koyuyoruz, üzerine aliminyum folyo ile kapatıp fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 15 dakika fırını kapattıktan sonra demlenmesini sağlıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder