3 Ocak 2016 Pazar

PORTAKAL SULU ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

PORTAKAL SULU ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

İsmine bakıp ayyy ıyyy  bu da yapılır mı,yenilir mi, bu ne şimdi demeyin sakın,Eğer zeytinyağlı yemekleri seven biri iseniz ve ailenizde seviyorsa gerçekten bir kez olsun yapıp deneyin bu lezzeti.. 

  • MALZEMELER:

  • 1/2 kilo yer elması
    1 adet havuç
    7-8 adet arpacık soğanı 
    1 çay bardağı zeytinyağ
    2 adet sıkılmış portakal suyu
    2 tatlı kaşığı şeker
    1.5 tatlı kaşığı tuz
    1/2 çay bardağı su
    1.5 çorba kaşığı pirinç
    Kuru nane
    Dereotu 

  • YAPILIŞI:


  • Yer elmalarını soyup limon sıkılmış su dolu bir kabın içinde bekletelim ve soyma işlemi bitince doğrayalım. Tencereye yağımızı koyduktan sonra arpacık soğanlarını ekleyelim içine kesmiş olduğumuz havuçlarıda koyduktan sonra bu aşamada şekeri ve tuzunu atalım ardından biraz kavurduktan sonra yer elmalarını limonlu sudan süzerek tenceremize ilave edelim. Portakal suyunu ve sıcak suyumuzuda ekledikten sonra pirincimizide ilave edelim ardından yer elmasına çok yakışan nanemizi katalım. Ben genelde yemeklerimi düdüklü tencerede pişiriyorum 4 dakika bu yemeğim için yeterli geliyor. Ama bu benim yolum sizler kısık ateşte normal tencere ile de pişirebilirsiniz. Pişip soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz😋😋 Mutfağımdan herkese kucak dolusu sevgile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder