3 Ocak 2016 Pazar

UNLU PAZILI ÇITIR BÖREK


İkram ettiğim herkesin istisnasız bu elde açmamı diye sorduğu bir börek çeşidi.. Bunun sırrı da yufkaların arasına sürülen zeytinyağ ve serpilen un..

MALZEMELER:

  • 3 adet yufka 
  • zeytinyağ 
  • un 
İÇ MALZEMELERİ:

  • 2 demet pazı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
  • Şeker, tuz, pulbiber, karabiber 
YAPILIŞI:

Arkadaşlar yufkamızı tezgaha açalım her yerine fırça ile zeytinyağ sürelim, ardından çay süzgeçi ile çok az yufkanın her tarafına un serpiştirelim ve ikiye katlayalım tekrar yağ ve un aşamasından sonra yufkanın uzun kenarına iç malzememizden koyalım iki tur döndürdükten sonra kesip kendi etrafında döndürelim yine aynı yufkaya tekrar malzemeden koyup yine rulo yapıp aynı işlemi yapalım. Bu şekilde bir yufkadan 3 adet gül böreği elde edebiliyoruz, bu tarz yapınca böreğimiz kalın olmuyor ve daha çıtır olmasını sağlıyor, sizler istediğiniz tarzda da sarıp şekillendirebilirsiniz, üstlerine tekrar yağımızdan sürüp 180 derecede pişiriyoruz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder