3 Ocak 2016 Pazar

PEYNİRLİ VE YUMURTALI EKMEKLER


  • Mutlu pazarlar herkese, çay yanına, kahvaltı için atıştırmalık mis gibi bir önerim var sizlere...


  • PEYNİRLİ VE YUMURTALI EKMEKLER

  • MALZEMELER:


  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir 
    2 yumurta
    1 adet sivri biber
    1 adet domates
    1/2 çay bardağı biber sosu( yoksa eğer 1 adet kapya biber)
    1/2 çay bardağı süt
    1.5 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet yeşil soğanın yaprak kısımları
    Pul biber
    Karabiber
    Çok az tuz


  • YAPILIŞI:
  •  Tüm malzemeleri karıştırıp ekmeklerin üzerlerine paylaştırıp 185 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyetler olsunnnn

YOĞURTLU MAKARNA SALATASI


Salatanın her çeşidine hayır diyemeyen kişilerden biriside benim:) Herkesin mutlaka yapmışlığı olan makarna salatasını blogumda bulunsun diye paylaşmak istedim.. 

MALZEMELER:

  • 1/2 paket makarna
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 orta boy küp küp kesilmiş havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2.5 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 kaşık yoğurt
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • Dereotu
  • 1 çay kaşığı beyaz karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz (makarna suyuna koymak için)
YAPILIŞI:

Makarna, bezelye havuç ve mısırımızı aynı anda kaynatıyoruz,haşladıktan sonra süzüp soğuk sudan geçiriyoruz. Başka bir kabın içine kornişon turşu dereotu ve sarımsakları ekleyip süzdüğümüz malzemelerimizide katıyoruz. Ardından yoğurdu, mayonezi, tuzu ve 1 çay kaşığı beyaz karabiberi karıştırıp servise sunuyoruzzz.. Sevgiylee kalınn

devamı

ÜZÜMLÜ SUSAMLI KURABİYELER




  • Evimin kurabiye canavarları için pişen yine uzun süre dayanan


  • ÜZÜMLÜ SUSAMLI KURABİYELER

  • ile mutlu akşamlar herkese:)                                           

  • MALZEMELER:

  • 250 gr yumuşak margarin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1/4 çay bardağı sirke
    1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
    Vanilya
    Kabartma tozu
    1.5 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı sarı üzüm
    Alabildiği kadar un 


  • YAPILIŞI:
  • Şekil verdikten sonra bir tane yumurta akını iyice çırpıp,kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz, susamlı istemezseniz direk yumurta sarısı da sürebilirsiniz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz...

  • MUTFAĞINIZDA SEVGİİ İLE KALIN....
devamı

VİŞNELİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK

5 çayının yanına eşlik edecek Vişneli-Damla Çikolatalı Kek ile herkese selamlar :)

MALZEMELER:

  • 125 gr yağ
  • 1 bardak şeker 
  • 2 yumurta 
  • 2 bardak un
  • 1 çay bardağı süt
  • Vanilya 
  • Kabartma tozu
  • Dondurulmuş vişne
  • 1/2 çay bardağı damla çikolata 
YAPILIŞI:


Yağı,şekeri mixer ile çırpın. Ardından yumurtaları, vanilyayı katın unu ve kabartma tozunu eleyerek koyun. Sütü ilave edip vişneleri ve çikolatalarıda ekledikten sonra spatula ile tek yöne doğru karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında pişirelim..

devamı

CENNET HURMALI KEK

Üstünde buharı tüten Cennet Hurmalı Kekim karşınızda

Gelelim tarife


MALZEMELER:
  • 3 yumurta 
  • 1 bardak şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 limon rendesi
  • 1 su bardağı hurma püresi
  • Kabartma tozu 
  • Vanilya
  • 2 su bardağı un 

ÜSTÜ İÇİN:

  • ceviz parçaları
YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtaları limon rendesi ile kabarana kadar iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri katıp 175 derece ısıda pişiriyoruz.. Sevgiler



devamı

SARIMSAKLI BAGET EKMEĞİ VE KUŞKONMAZ ÇORBASI

İyi akşamlar arkadaşlar, bizi bekleyen soğuk günler için sıcacık bir Kuşkonmaz Çorbası ve yanındaaaa " Sarımsaklı Baget Ekmeği "
Severek takip ettiğim ve @turkmaxgurmede seyrettiğim @ugurvolkanuysal ın tarifi, hemen deneyip sizler içinde bir fikir olsun istedim.. Teşekkürler@ugurvolkanuysal 

SARIMSAKLI BAGET EKMEGİ
MALZEMELER:
  • 2 tane baget ekmek
  • 4-5 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Fesleğen
  • Ekmeklere sürülecek kadar tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine mozarella peyniri veee
  • Cherry domates 
YAPILIŞI:
  • Ekmekleri ortadan ikiye kestikten sonra bir kabın içinde tereyağ tuz maydanoz fesleğeni sarımsağı karıştırıp ekmeklerin üzerine yayıyoruz. Üzerlerine peynir koyup domates sıralıyoruz ve 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz.. Gelelimm Çorba'nın Tarifine,
KUSKONMAZ CORBASI

MALZEMELER:


  • 10 adet kuşkonmaz
  • 1/2 adet soğan
  • Kereviz sapı
  • 2 çiçek brokoli 
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ
  • Sebzelerin üstüne çıkacak kadar su
  • 250-300 gr krema
  • Tuz
  • Beyaz karabiber
  • Dereotu

YAPILIŞI:

Sebzelerimizin hepsini kesip tencerenin içine katıyoruz,yağı ekleyip bir iki dakika çevirdikten sonra suyu ve kremayı ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip rondodan geçiriyoruz. Tuzunu ve beyaz karabiberide kattıktan sonra isterseniz dereotu ile süslüyoruz veeee servise bu iki yakışıklıyıı beraber sunuyoruz...
devamı

ZEYTİNLİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ POĞAÇA


MALZEMELER:
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 100 gr margarin(yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 8 adet kuru domates(küçük küçük kesilmiş)
  • 1 çay bardağı siyah zeytin(küçük küçük kesilmiş)
  • Dere otu
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un( yavaş yavaş ekleme yapın)
  • Şekil verdikten sonra üzeri için bir yumurta sarısı
YAPILIŞI:

Malzemeler katılır unu da eklerken biraz yumuşak bir hamur kıvamında iken zeytin domates kurusu maydanoz ve dereotu eklenir bu aşamadan sonra ihtiyaç duydukça un ilavesine devam edilir şekillendirdikten sonra 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.. Mutfağınızda sevgi ile kalın..



devamı

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR OGRATEN

MALZEMELER:

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı un 
  • 2 su bardağı süt (daha sıvı bir kıvam isterseniz sütü biraz daha arttırabilirsiniz.)
  • tatlandıracak kadar tuz, beyaz karabiber
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:

Önce karnıbaharı küçük küçük parçaladıktan sonra su dolu bir tencerenin içine koyup 1 tatlı kaşığı tuz attıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayıp yumuşadıktan sonra süzüp fırına girebilen bir kaba koyduktan sonra beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı tenceremizin içine koyup eritiyoruz ardından unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Bu aşamada unun yanmaması önemli. Unun rengi çok hafif değişip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave ediyoruz ve devamlı tahta kaşık yardımıyla karışıtrıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince içine tuzumuzu ve beyaz karabiberimizi ekleyip sosu karnıbaharın üzrine gezdirerek döküyoruz. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpiyoruz ve 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Et yemeklerinin yanında güzel bir alternatifolmakla birlikte çay saatlerinin baş tacı olan kurtarıcı bir lezzet. Afiyet olsun..
devamı

KAVALA KURABİYESİ


MALZEMELER:


1 paket margarin


1 su bardağı rondadan çekilmiş ceviz


Alabildiğince un


DIŞI İÇİN:


Pudra şekeri


2 tatlı kaşığı tarçın


YAPILIŞI:


Evet bayanlar hamurumuzda şeker yok yumurta yok sadece yumuşak margarin ceviz ve un.. Ağızda inanılmaz tat bırakan bu kurabiyeye biz çakma🌿KAVALA KURABİYESİ🌿 diyoruz..180 derecelik fırında pişirdikten sonra sıcak sıcak pudra şekeri ve tarçınla buluşturup servise hazır hale getiriyoruz. Hepsi buu


devamı

ÇİKOLATA KAPLI PASTANE KURABİYESİ

Yine ağızda kıyır kıyır dağılan şahane bir kurabiye ile mutfağımdan iyi akşamlar dilerim arkadaşlar 


MALZEMELER:

  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un 
YAPILIŞI:

Hamurumuza istediğimiz şekli verdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra ben mari yöntemi ile çikolatamızı eritip kurabiyelerimizi batırıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz.. Hepsi bu kadar:)

Sevgi ve sağlıcakla kalın.

devamı

KÖFTE

MALZEMELER:

  • 1 kilo köftelik kıyma
  • 1 yumurta❤
  • 2 tane küçük boy rondolanmış soğan
  • 7-8 dal maydonoz
  • 2.5 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı ılık su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çorba kaşığı da zeytinyağ hepsi bu kadar. 
YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri güzelce yoğurup 20 dakika dolapta dinlendirip şekil veriyoruz.. AFİYET OLSUN
devamı

7 Aralık 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ



Misafirlerim için pişirdiğim Çikolata Soslu Muhallebim


ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ


MALZEMELER


1 litre süt +1 çay bardağına yakın süt
2 kahve fincanı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
Tencerede muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir.. Soğuması için çırpıyoruz, soğuduktan sonra 1 paket toz krem şanti eklenip tekrar mikserle yine çırpılır.. Arzu edilen kuplara paylaştırılır.


ÇİKOLATA SOS İÇİN


1 paket kremayı kaynama noktasına gelince içine 1 paket bitter çikolata kırılarak ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebilerin üzerine pay ediyoruz.. Afiyetle ve muhabbetle kalın

devamı