11 Ocak 2016 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV


Türk mutfağının ilk akla gelen yemeği pirinç pilavı,ana yemeklerin tamamlayıcısı.. Nohut ve kuru fasulyenin baş tacı olan Mis gibi buram buram kokan tereyağlı arpa şehriyeli pilav ile mutfağımdan herkese selamlar.Bir kaç küçük püf noktasını bildikten sonra kimsenin tutturamaması gibi bir alternatifi yoktur.

Güzel bir pilav nasıl yapılır??


MALZEMELER (4-5 kişilik):

  • 2 büyük su bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı arpa şehriye
  • 125 gr tereyağ
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 damla limon
  • 1 adet küp şeker
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı da sıcak su
YAPILIŞI:


Tencerenin içine yağımızı koyduktan sonra arpa şehriyesinin rengi değişene kadar kavuruyoruz ve sıcak suda 15 dakika beklettiğiniz pirincimizi iyice yıkayarak arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. 5-6 dakika kısık ateşte kavurma işlemine devam ediyoruz. Şekeri ve limonu katıyoruz tuzumuzuda ekledikten sonra sıcak suda erittiğimiz bulyonlarımızı katıp suyunu ilave ediyoruz, kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz..
Güzellikler sizlerle olsun❤️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder